Оренда кальяну додому: як правильно збирати та курити
Яких правил потрібно дотримуватися збору та куріння кальяну? Чому кальян щоразу виходить різним?
Сьогодні поговоримо здавалося б про просте, але важливе.
Ура! Сьогодні саме той день, коли ти вільний від усіх справ і лишився вдома. Але тобі не хочеться запрошувати друзів, а хочеться відпочити одному в тиші, спокої та класному фільмі... І звичайно ж з кальяном.
Ти завжди курив його у закладі або у друзів у гостях. Знаєш принцип цього апарату, але ніколи не збирав. І тут ти вирішуєш замовити кальян додому.
Знайшов, зателефонував, домовився і вже протягом години кальян у тебе. Кур'єр привіз, побажав густого та смачного диму та поїхав у своїх справах.
І так, що ж ти знаходиш у сумці для кальяну:
•
Колбу •
Шахту • Різьблення
• Клапан
•
Ущільнювач для шлангу •
Шланг • Ручку шлангу
• Мундштук (який вставляєте у шланг (не плутати з одноразовим))
• Страви
• Ущільнювач для чаші
•
Чашу •
Калауд •
Щипці • Плитку/пальник (за бажанням)
• Тютюн та вугілля (за бажанням)
Це все з чого складається кальян. Кожна робити важлива.
Тепер тобі треба його зібрати. Як? Тобі підкаже інструкція, яка йде у комплекті.
Що написано в інструкції?
1. Розпакуй і збери кальян, налий води до позначки на колбі. (Шахта має зануритися на 3-4 см у воду).
2. Постав 3 вугілля на плитку (для одного забиття потрібно якраз така кількість) Через 10 хвилин вугілля буде готове.
3. Насип у чашу тютюн практично до верху, розпуши його.
4. Встанови чашу, постав на неї калауд, в нього поклади 3 готові вугілля. Накрий ковпаком, залиш на 5 хвилин нагріватися.
5. Кальян готовий. Насолоджуйся.
Почекай! Твій кальян наполовину готовий.
Залишилося прочитати кілька секретів з приготування, і ти будеш майстром!
Щоб кальян щоразу виходив смачним, димним, довгограючим, потрібно:
• Перед кожним курінням обов'язково мити кальян і насухо протирати. Інакше залишки табаку, що згорів, можуть зіпсувати смак нового і твій настрій (Орендуєш ти завжди чистий кальян. А це стосується повторного застосування).
• Заливати в колбу лише холодну воду. Температура води відповідає за свіжість. Можна також додати лід, але не багато. Так як він може перебити смак табаку.
• Забивати чашу тільки якісним, свіжим та злегка вологим табаком. Табак – це основа хорошого кальяну. Оренда кальянів із задоволенням тебе таким забезпечить. Але ти можеш скористатися своїм. Головне, щоб він був придатний до вживання. Зберігай табак у сухому та темному місці, у герметичній упаковці.
• Використовувати лише натуральне вугілля. Найкращі в практиці кокосове вугілля. Потрібно трохи більше часу, щоб їх розпалити. Але вони дуже впливають на смак та час куріння. Ніколи не використовуй вугілля, що швидко розпалюється. Вони також швидко розпалюються, як і псують твій кальян.
• Додавати помірну кількість табаку. Не багато і не мало. Це легко регулювати на око. Головне, щоб між табаком та калаудом була відстань. Так завчасно не горітиме табак.
• Випускати повітря. Роби це обережно та через кожні 3-4 тяги. Видування повітря допомагає «оновити» дим у колбі. Тобто, новий дим виштовхує старий, роблячи кальян свіжішим.
• Змінювати вугілля. Можна міняти на нові або просто рухати їх прямо в калауді, щоб рівномірно розподілити тепло.
• Зачекати, поки нагріється чаша. Коли вже кальян повністю готовий до вживання, не поспішай втягувати та роздмухувати дим. Просто дай калауду та чаші прогрітися. Достатньо 5-7 хвилин.
Ось і все, любий друже! Приємного куріння!