Як зробити табак для кальяну своїми руками?

Як найкраще приготувати? Які інгредієнти знадобляться? Які переваги та недоліки?
 
Ми не змогли пройти повз таку актуальну тему і вирішили підготувати цікаву інформацію про домашнє приготування табакової суміші для кальяну.

Якщо ти справжній любитель крафту, натуральності, експериментів, то ця стаття для тебе.

Спочатку давай дізнаємося який склад містить табак для кальяну. Суміш, яку роблять усі виробники, і ми звикли курити, називається «муассель». Сьогодні й готуватимемо її. Вона складається з табачного листа, гліцерину, патоки та ароматизатора. Виробники додають ще консервант, щоби продовжити термін придатності.

Для муаселі найкраще підходять такі табачні листи як Вірджинія, Берлі та Орієнтал. Це найпопулярніші та якісні сорти. Вони відрізняються вмістом нікотину, цукру та інших речовин:

Тютюновий лист Вірджинія.
Один із найвідоміших серед курців. Роблять у США. Його використовують для таких табаків, як Serbetli, Fumari, Starbazz, Al Fakher. Він досить легкий, м'який, неміцний. Ідеально підходить для новачків. Містить велику кількість цукру та низьку кількість нікотину.

Тютюновий листок Берлі.
Також виробляється у США. Берлі має високий вміст нікотину і низький вміст цукру. Буває світлим – легкий із ноткою карамелі, і темним – міцніший із нотою чорносливу.

Тютюновий лист Орієнтал.
Родом із Туреччини. Він характеризується насиченістю, насолодою, терпкістю. Він досить специфічний, тому не всім припадає до смаку.

З табаком розібралися, перейдемо до самого приготування. Є безліч різних рецептів, але ми вибрали для тебе найпростіший, без варіння (випаровування табаку та гліцерину небезпечні для здоров'я), бюджетний, і який не поступатиметься густотою диму та міцністю магазинним тютюнам.
Записуй!

Інгредієнти змішуватимемо у співвідношенні 20% табаку, 30% гліцерину, 40% патоки, 10% ароматизатора.

І так, щоб приготувати 50 грам тютюну, нам знадобиться:
• Табак Вірджинія – 10 г
• Гліцерин – 15 г
• Патока – 20 г
• Ароматизатор – 5 г
Важливо!

Табак потрібно взяти трубочний, а краще листом (але такий знайти складніше).
Гліцерин краще купити харчовий, який використовується у кулінарії. Аптечний не рекомендуємо.
Патоку можна приготувати самому (цукор та вода у співвідношенні 1:1) або купити в кондитерській.
Ароматизатор тоже берём натуральный пищевой. Эфирные масла не подходят!

Приготування:
1. Подрібнюємо табак і заливаємо окропом на 1-2 години, щоб забрати зайву фортецю.
2. Далі зливаємо воду і розкладаємо табак на лист, щоб підсушити його в духовці.
Сушити потрібно за мінімальної температури (до 70 градусів).
3. Тепер заливаємо висушений табак гліцерином і ретельно перемішуємо.
4. У цю суміш додаємо патоку та замішуємо до густої консистенції.
5. На завершення додаємо вибраний ароматизатор. Спочатку краще використовувати один смак, а потім навчитися міксувати.
6. Залишилося цю суміш перекласти в герметичну упаковку і поставити в темне, тепле місце на 5-7 днів (чим довше суміш готуватиметься, тим більше табак насититься ароматом).

Переваги «домашнього» табаку:
⁃ Цікавий експеримент;
⁃ Нескладний та безпечний спосіб приготування;
⁃ Виходить димним та міцним;
⁃ Досить бюджетний;
⁃ Можна приготувати без консервантів.

Недоліки:
⁃ Час приготування – тиждень;
⁃ З першого разу може не вийти;
⁃ Термін придатності до 1 місяця.

Також існує безліч інших способів приготування тютюну вдома: на чайному листі (тобто без нікотину); на основі варення чи меду; з термічною обробкою тощо
Кожен має свої переваги та недоліки. Поговоримо про них у наступній статті!
Успіху тобі в експериментах!
А якщо ліньки готувати свій табак, можемо привезти тобі свої забивання ;)
Декілька кліків, і готовий кальян вже летить до тебе додому
Made on
Tilda