15 ТИПОВИХ ПОМИЛОК ПРИ КУРІННІ КАЛЬЯНУ



Оля Скоренко, 25/12/2020
Чому такий дивний смак? Чому вже гірчить? Чому так мало диму?
 
Сьогодні розберемо типові помилки, яких багато хто припускає при курінні і які легко можуть зіпсувати твій кальян і настрій.

З одного боку цей процес не повинен бути в тягар, складним і викликати страх зробити щось не так, а з іншого - існують деякі правила, тонкощі та поради, перевірені часом та чиїмось досвідом.

І так, які ж дії можуть завадити насолодитися сеансом куріння і навіть зашкодити:

1. БЕЗДУМНЕ НАРІЗАННЯ І ВІДЖИМ ТАБАКУ

Не потрібно це робити, якщо, звичайно ж, ти не професійний кальянник зі стажем і тобі не можуть догодити виробники тютюну. Достатньо просто забивати такий табак, який він є в упаковці. Чим дрібніше табак, тим швидше він згорить. А надто сухий – не дасть всієї повноти смаку та скоротить час куріння.
2. РОБИТИ КАЛЬЯН ЯК МОЖНА КРІПЧЕ

Ні! Кальян не повинен "вставляти"! Він повинен приносити задоволення та розслаблення, а не запаморочення та синдром похмілля. Курити легкі забивання не соромно і навіть приємно. Залиш Tangiers для друга, який може і любить міцніше.

3. РОЗПАЛЮВАТИ ВУГІЛЛЯ, ЯК ДОВЕДЕТЬСЯ.

Якщо в тебе вдома індукційна плита або просто нова і ти не хочеш її зіпсувати, фольгу підстилати не найкраща ідея. Використовувати пальник вдома не вийде. Запальничка також не допоможе. Простіше купити маленьку недорогу плитку з розеткою і забути про всі незручності. А краще взяти у нас кальян в оренду,і ми привеземо тобі її в комплекті.

4. ЧИПАТИ І ПОПРАВЛЯТИ КАЛЯН БЕЗ ПРИЧИНИ

Що якщо ми скажемо тобі, що кальян може ідеально куритися протягом цілої години без жодних поправок? Так це правда. Варто тільки не пересувати вугілля туди-сюди, не здувати з нього попіл, не продувати кальян по 100 разів і в жодному разі не перемішувати табак, що згорів. Всі ці дії збивають температурний режим і псують процес загалом. І тільки тоді, коли справді щось викликає дискомфорт, варто вживати заходів.
Парень и девушка курят кальян. Guy and Girl smokin hookah.
5. ДОВГО КОРИСТУВАТИСЯ ОДНИМ ШЛАНГОМ

Як не крути, але рано чи пізно деякі деталі згодом потрібно міняти. Колба може тріснути, чаша прогоріти, калауд розплавитися, а ось із силіконовим шлангом практично ніколи нічого не трапляється. Тож усі так рідко його змінюють. І це неправильно. Шланг може стати причиною неприємного смаку, оскільки силікон вбирає всі запахи. Радимо купувати новий шланг щорічно.

6. ЗНЕБРИВАТИ ПРАВИЛАМИ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ

Ніколи не залишай кальян без нагляду, тим більше на ніч, поки в ньому тліє вугілля. Кіт, собака, дитина, протяг, все що завгодно може його перекинути. Не став кальян на край столу, бажано взагалі ставити на підлогу. Завжди тримай щипці під боком, щоб не довелося ловити вугілля руками.

7. ГРІТИ КАЛАУД НА ГАЗОВИЙ ПЛИТІ

Або на електроплиті. Неважливо. Все це призведе до передчасного походу до магазину за новим калаудом, бо попередній розплавиться.

8. МИТИ КАЛЬЯН НА НАСТУПНИЙ ДЕНЬ

Ще одна причина поганого смаку при курінні і зайва трата часу на відмивання табаку. Щоб кальян прослужив тобі довго, дуже важливо правильно доглядати його.

9. НЕ ПЕРЕВІРЯТИ ГЕРМЕТИЧНІСТЬ КАЛЬЯНА

Згодом сполучні деталі в кальяні починають пропускати повітря. Це призводить до того, що навіть коли спека багато, диму все одно мало. Тому не лінуйся і тримай лайфхак, як перевірити кальян на герметичність: збери порожній кальян, закрий рукою отвір у чаші, потягни повітря через мундштук. Якщо тягнути важко, то все гаразд.
10. ПАЛИТИ КАЛЬЯН КОРОТКИМИ ТЯГАМИ

Є три типи людей: недосвідчений курець, курить як цигарки, аматор нелегала. Усі ці типи роблять одну помилку. Правильна тяга має бути глибокою та довгою. Тільки так тютюн розкривається повноцінно.

11. ПАЛИТИ НА ЧОРНИХ ВУГЛЯХ

Що це означає? Вугілля має прогрітися так, щоб воно стало повністю сірим. Це знак, що вони добре прогрілися і готові до вживання. Чорне вугілля курити не можна. Такі виділяють чадний газ, а від сюди і біль голови, і нудота. Тому візьми за звичку спочатку ставити на плиту вугілля, а потім збирати кальян і забивати чашу.

12. ЗАЛИШАТИ КАЛЯН БЕЗ СПРАВИ

Не випускай мундштук із рук у буквальному значенні. Кальян не повинен простоювати. Потрібно тримати його в одному температурному режимі, щоб він не гірчив і довше курився.
Чаша для кальяна и дым. Hookah bowl and smoke.
13. БЕЗДУШНЕ ПРОДУВАННЯ КАЛЬЯНА

Рекомендується робити на 8 -10 тяг 1-2 продування. Немає необхідності робити це частіше. Найголовніше правило: спочатку куріння продувати не можна! Тому що потрібно добре прогріти кальян, а не зменшити температуру.

14. РОЗКУРЮВАТИ «СИРИЙ» КАЛЬЯН

Не варто курити кальян, поки чаша і калауд не прогрілися. Забив чашу, поставив калауд із вугіллям і зачекав. Час очікування – приблизно 5 хвилин. І лише потім починай розкурювати.

15. ПАЛИТИ ДО ОСТАННЬОЇ КРАПЛІ

Нічого страшного, якщо під час очищення ти помітив, що в чаші ще багато вологого тютюну. Краще так, ніж курити «куточки», які починають виділяти погані речовини. Бажаний час куріння – одна або півтори години.

Весь сенс у дрібницях! Тому не допускаючи цих помилок, ти даруєш собі якісний, безпечний відпочинок і чудове проведення часу при курінні смачного і димного кальяну!
Ну що, все зрозумів і вже готовий покурити?
Замовляй у нас кальян в оренду та практикуйся)
Made on
Tilda